Plannen nieuw kabinet onder meer ‘belastingverlagingen en verhoging minimumloon’

Plannen nieuw kabinet onder meer ‘belastingverlagingen en verhoging minimumloon’

De plannen van het nieuwe kabinet worden woensdagmiddag gepresenteerd aan parlement en publiek, nu Kamerleden van de vier betrokken partijen bij het volgende kabinet voor het pakket hebben gestemd.

De rechtse VVD, de liberaal-democratische partij D66, de christen-democraten en de orthodox-christelijke partij ChristenUnie hebben in een document van 50 pagina’s hun plannen voor de komende jaren uiteengezet.

Volgens de Telegraaf, is het nieuwe kabinet van plan om € 3 miljard toe te wijzen om belastingen en premies te verlagen, wat ten goede komt aan werkenden, gezinnen en huishoudens met een gemiddeld inkomen. Dit zal een verlaging van de lagere belastingschijf met zich meebrengen, aldus de krant.

Volgens de krant hadden de vier partijen de meeste moeite om overeenstemming te bereiken over medisch-ethische kwesties zoals embryo-onderzoek, immigratie en drugs. Het plan om te experimenteren met gereguleerde marihuanaproductie zal bijvoorbeeld doorgaan, maar tegelijkertijd zal er meer geld worden geïnvesteerd in de bestrijding van de georganiseerde misdaad, aldus de krant.

Ook gaat het minimumloon omhoog, mogelijk naar € 10,80 per uur en komt er ook meer geld voor het ministerie van Defensie, aldus de Telegraaf.

Er waren al enkele maatregelen uitgelekt. Het gaat onder meer om een ​​overstap naar grotendeels gratis kinderopvang, miljardeninvesteringen in huisvesting en het tegengaan van klimaatverandering, invoering van kilometerheffing, wijziging van het studievoorschot en onderzoek naar uitbreiding van het gebruik van kernenergie.

Donderdag debatteren Kamerleden over de deal en dan begint premier Mark Rutte tijdens het winterreces met het samenstellen van zijn vierde kabinet. Dat proces zal waarschijnlijk in de tweede week van januari worden afgerond.

De nieuwe coalitie is politiek kwetsbaar omdat ze geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer en steun van de oppositie nodig heeft om meer controversiële kwesties door te voeren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment