Pieter Elbers stopt volgend jaar als KLM-topman

Pieter Elbers stopt volgend jaar als KLM-topman

Pieter Elbers stopt volgend jaar als hoofd van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM, na acht jaar aan het roer te hebben gestaan.

De raad van commissarissen laat in een korte verklaring weten dat na ‘nauw overleg’ is vastgesteld ‘dat Pieter Elbers geen derde termijn als CEO en president van KLM zal aangaan’.

Eind 2014 nam Elbers het roer over en onder zijn toezicht werden grote stappen gezet om de winstgevendheid van de luchtvaartmaatschappij te vergroten. Maar hij was niet altijd populair bij moederbedrijf Air France-KLM en vocht hard tegen plannen om de autonomie van het Nederlandse bedrijf binnen de groep te verminderen.

Dario Fucci, hoofd van de ondernemingsraad van KLM, vertelde de Financiële krant dat Elbers’ vertrek onverwacht is. ‘Iedereen is in shock’, zei hij. ‘We hadden niet verwacht dat hij pas in 2023 zou worden herbenoemd.’

Voor de ondernemingsraad is Elbers ‘het symbool van eenheid in tijden van crisis’, zegt hij.

Het nieuws dat Elbers in 2023 terugtreedt ‘stelt de raad van commissarissen van KLM in staat om tijdig een gedegen proces voor een opvolger op te starten’, aldus het bestuur.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment