Piek in gevallen van coronavirus neemt mogelijk af, 14,5% van de tests positief

Piek in gevallen van coronavirus neemt mogelijk af, 14,5% van de tests positief

Maandag zijn er nog eens 8.522 gevallen van coronavirus geregistreerd, een bijna verzesvoudigde toename in de afgelopen week, meldde het RIVM.

Het dagcijfer daalde voor de tweede dag op rij vanaf het hoogtepunt op zaterdag, toen voor het eerst sinds december meer dan 10.000 positieve tests werden bevestigd in een periode van 24 uur.

De gemiddeld aantal voor de afgelopen zeven dagen gestegen tot 6.619, vergeleken met ongeveer 600 aan het begin van de maand, terwijl 14,5% van alle tests op maandag positief waren.

Het cijfer vertegenwoordigde een stijging van 461% ten opzichte van het totaal van afgelopen maandag in dezelfde fase van de week. In de afgelopen zeven dagen is het aantal bevestigde gevallen met 559,5% gestegen.

Het aantal ziekenhuispatiënten met coronavirus is de afgelopen 24 uur gestegen van 206 naar 213, van wie er 84 op de intensive care worden behandeld. Het aantal bezette bedden piekt meestal aan het begin van de week omdat er in het weekend minder mensen ontslagen worden.

Het RIVM meldde ook nog een dode als gevolg van Covid-19, in lijn met het gemiddelde van één per dag in de afgelopen week.

Bron: RIVM

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment