Philips verkoopt de divisie huishoudelijke apparaten voor € 4,4 miljard aan een Chinees bedrijf

Philips verkoopt zijn huishoudtak aan de Chinese investeerder Hillhouse Capital voor 4,4 miljard euro, maakte het Nederlandse bedrijf donderdag bekend. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond, nadat deze is goedgekeurd door de relevante autoriteiten, meldt NU.nl.

De huishoudelijke tak omvat apparaten zoals heteluchtfriteuses en de Senseo-koffiemachine. Hillhouse Capital betaalt 3,7 miljard euro voor de vestiging zelf, en nog eens zo’n 700 miljoen euro om de komende 15 jaar de naam Philips op de producten te kunnen zetten.

De verkoop van de huishoudelijke tak past in het streven van Philips om zich meer te richten op persoonlijke verzorgingsproducten en medische apparatuur. “Met deze transactie voltooien we onze grootste desinvesteringen”, zei Philips-CEO Frans van Houten. “Vanaf nu kunnen we ons concentreren op ons leiderschap in gezondheidstechnologie.”

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment