Pfizer-vaccin na AstraZeneca is een veilige optie: gezondheidsraad

Pfizer-vaccin na AstraZeneca is een veilige optie: gezondheidsraad

De Gezondheidsraad van de Gezondheidsraad zegt er geen bezwaar tegen te hebben dat mensen die één dosis AstraZeneca-vaccin hebben gehad een tweede injectie BioNTech/Pfizer krijgen.

De combinatie van de twee vaccins biedt een goede bescherming tegen Covid-19, zegt de gezondheidsraad in een advies aan minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Brits onderzoek heeft aangetoond dat een dosis AstraZeneca gevolgd door Pfizer na een maand tot meer antistoffen leidt dan twee doses AstraZeneca. Een combinatie van Pfizer, gevolgd door AstraZeneca, leidt echter tot het aanmaken van minder antistoffen.

De raad heeft niet gekeken naar het nut van het geven van een derde vaccindosis aan volledig gevaccineerde mensen, maar directeur Bart-Jan Kullberg zegt tegen NPO Radio dat er internationaal onderzoek loopt naar deze optie.

In Nederland is het AstraZeneca-vaccin alleen gegeven aan mensen van begin 60, die minder snel last hebben van mogelijke gezondheidsrisico’s.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment