‘Personeel (wanhopig) gezocht’: meeste sectoren noteren recordvacatures

‘Personeel (wanhopig) gezocht’: meeste sectoren noteren recordvacatures

Het aantal vacatures in Nederland heeft in het derde kwartaal van 2021 een nieuw hoogtepunt bereikt nieuwe cijfers van het landelijke statistiekbureau CBS.

Voor elke 100 werklozen zijn er nu een ongekende 126 vacatures. Dat zijn 20 vacatures meer dan in het voorgaande kwartaal, dat al een record van 50 jaar brak.

Het aantal openstaande vacatures steeg eind september tot 371.000, 45.000 meer dan het voorgaande kwartaal.

De sectoren die het meest behoefte hebben aan arbeidskrachten zijn handel (75.000), commerciële dienstverlening (58.000) en zorg (52.000), die samen goed zijn voor de helft van alle vacatures.

Voor het eerst doorbrak het totale aantal banen, zowel parttime als fulltime, de grens van 11 miljoen, aldus het CBS. Daarvan werd ongeveer een vijfde door zelfstandigen gedaan.

Ondertussen is de werkloosheid het afgelopen jaar gedaald. In de maanden juli, augustus en september stonden 294.000 mensen als werkloos geregistreerd, ofwel 3,1% van de beroepsbevolking.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment