Persconferentie over nieuwe maatregelen waarschijnlijk zaterdagavond

Persconferentie over nieuwe maatregelen waarschijnlijk zaterdagavond

Er is ‘zeer waarschijnlijk’ een persconferentie om zaterdagavond harde nieuwe maatregelen aan te kondigen om de verspreiding van de Omicron-variant van het coronavirus tegen te gaan, melden Nederlandse media.

Ministers hebben zaterdagochtend overleg met de commissarissen van de regionale veiligheidsraad en nemen in de middag een definitief besluit, meldt RTL Nieuws. De persconferentie, als die doorgaat, is om 19.00 uur.

Het Outbreak Management Team van de regering heeft een strenge lockdown en de sluiting van alle niet-essentiële winkels, evenals cafés, scholen, bioscopen, musea en fitnesscentra aanbevolen.

Het is aan de ministers om te beslissen welke maatregelen zij nemen, en avolgens RTL, kan sluiting van sommige sectoren worden bespaard.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en premier Mark Rutte maakten eerder al duidelijk dat ze niet aarzelen om meer maatregelen op te leggen als het OMT dat nodig acht.

Het kabinet had haar advies gevraagd over de bestrijding van de Omicron-variant van het coronavirus, dat nu goed is voor een kwart van de gevallen in Amsterdam.

Jaap van Dissel, hoofd van het RIVM, schat dat Omicron kan leiden tot 600 ziekenhuisopnames per dag, waaronder 100 tot 125 IC-patiënten als niet snel wordt ingegrepen.

booster

De Nederlandse campagne om iedereen een boosterinjectie te geven is nu een race tegen de klok geworden om Omicron te verslaan, zei Van Dissel.

Brits onderzoek wijst uit dat de booster levert 80% bescherming tegen ernstig ziek worden met de Omicron-variant, vergeleken met 95% tegen Delta.

Nederland was een van de laatste landen in Europa die een boostercampagne startte en tot nu toe hebben slechts 1,5 miljoen mensen er een gehad.

Regionale gezondheidscentra hebben de afgelopen week iets meer dan een half miljoen boosterdoses gegeven en tot nu toe zijn er 1,3 miljoen afspraken gepland voor de komende zeven dagen.

De Jonge geeft toe dat het extreem druk is bij de vaccinatiecentra van de GGD, maar zegt dat de capaciteit snel wordt opgeschaald. ‘Als je niet kunt’ [make an appointment], er zullen morgen nieuwe slots zijn en de volgende dag weer’, zei hij vrijdag.

Het kabinet hoopt dat iedereen medio januari een boostervaccinatie heeft gehad.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment