Persconferentie coronavirus vanavond, systeem ‘test voor toegang’ kan komen te vervallen

Persconferentie coronavirus vanavond, systeem ‘test voor toegang’ kan komen te vervallen

Foto: Brandon Hartley

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge houden vrijdag om 19.00 uur een persconferentie om bekend te maken welke maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen na een zesvoudige toename in een week.

De nieuwe maatregelen zijn nodig omdat enkele miljoenen mensen nog steeds niet volledig zijn gevaccineerd en het besmettingspercentage nu is gestegen tot het niveau van half mei, zeggen functionarissen.

Bronnen verteld omroep NOS dat cafés, bars en clubs mogelijk opnieuw om middernacht moeten sluiten en dat het ‘test voor toegang’-systeem, dat nachtclubs had toegestaan ​​om te heropenen en sociale afstand te negeren, zal worden opgeschort voor alle evenementen behalve zittende evenementen.

Meerdaagse evenementen waarbij social distancing van 1,5 meter niet mogelijk is, worden afgelast en functionarissen overwegen ook een limiet van 1.000 op buitenevenementen en een limiet van 500 personen binnenshuis.

Dit, volgens RTL, zou betekenen dat festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole, Mysteryland, Into the Great Wide Open en Paaspop voor het tweede jaar op rij worden afgelast.

De zorg neemt toe dat de toename van besmettingen in Nederland weer buitenlandse reisplannen in gevaar brengt en dat mensen uit Nederland gedwongen worden in het buitenland in quarantaine te gaan, ook al zijn ze ingeënt. Vrijdag beginnen de feestdagen in het noorden van het land.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment