Pensioenfonds Boeking en Reisbranche in gesprek na rechterlijke uitspraak

Pensioenfonds Boeking en Reisbranche in gesprek na rechterlijke uitspraak

Hotelboekingswebsite Booking is in gesprek met het Nederlandse hotelwezenpensioenfonds na een zaak bij het Hooggerechtshof verliezen over pensioenverplichtingen, de Financieel Dagblad dinsdag gemeld.

Booking, dat volgende week zijn inkomsten voor 2021 zal publiceren, heeft gezegd dat deelname aan het Reiswerkfonds minstens € 278 miljoen zal kosten.

De gesprekken, die vorig jaar door de rechtbank zijn bevolen, zijn zowel ‘ingewikkeld’ als ‘constructief’, zegt fondsvoorzitter Arnold Jager tegen de krant.

Het geschil tussen het reisindustriefonds en Booking Centres over het al dan niet classificeren van het bedrijf als online reisbureau. Momenteel exploiteert Booking een eigen fonds voor zo’n 5.000 werkgevers in Nederland.

Maaltijdbezorgservice Deliveroo bevindt zich momenteel in een vergelijkbare situatie. Eind vorig jaar werd bevolen om participeren in het sectorfonds transport en het verstrekken van achterstallige betalingen van in totaal € 600.000. Het bedrijf is momenteel in beroep.

Zowel Booking als Deliveroo beweren dat hun personeelsbestand grotendeels bestaat uit IT-personeel, en dus niet voldoen aan de definities van de reisindustrie of vervoer.

Als Booking en het pensioenfonds het niet eens worden, wordt de zaak terugverwezen naar een lagere rechter voor een definitieve uitspraak, aldus het FD.

Vorige week bleek dat Booking opnieuw een reorganisatie ondergaat en zal 2.700 banen verloren in de klantenservice afdelingen door het werk uit te besteden. De kantoren in Amsterdam en Manchester worden niet getroffen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment