Patiënten die fit worden voor de operatie, herstellen sneller, zegt het ziekenhuis

Patiënten die fit worden voor de operatie, herstellen sneller, zegt het ziekenhuis

Foto: Depositphotos.com

Mensen die worden geholpen om fysiek fitter te worden voordat ze een operatie ondergaan, hebben minder complicaties en kunnen eerder uit het ziekenhuis worden ontslagen tweejarig project door het Radboud Academisch Ziekenhuis bij darmkankerpatiënten heeft aangetoond.

Patiënten brachten gemiddeld twee dagen minder in het ziekenhuis door en leden de helft van de complicaties van degenen die voor hun operatie geen programma hadden gevolgd om gezond te worden, aldus het Nijmeegse ziekenhuis.

Het programma op maat omvatte zo’n vier weken fysieke fitheid, mentale ondersteuning, voedingstips en hulp bij het stoppen met roken en minder alcohol gebruiken. De bevindingen van het onderzoeksproject Fit4Surgery sluiten aan bij andere internationale onderzoeken.

Radboud is van plan om hetzelfde programma nu te gebruiken bij zeven andere patiëntengroepen, in totaal zo’n 400 patiënten. Zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis steunen het initiatief, aldus het AD.

‘Het is de eerste keer dat het verbeteren van de gezondheid zo’n prominente rol speelt bij de behandeling van een ziekte’, zegt ziekenhuisvoorzitter Bertine Lahuis. Gelderse krant. ‘Het stelt mensen ook in staat zelf bij te dragen aan het succes van hun operatie.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment