Paar voor de rechter voor het plaatsen van zelfgemaakte bom buiten Poolse supermarkt

Paar voor de rechter voor het plaatsen van zelfgemaakte bom buiten Poolse supermarkt

Standbeeld van gerechtigheid.

Twee mannen die met een zelfgemaakte bom een ​​Poolse supermarkt dreigden op te blazen, riskeren gevangenisstraffen tot 30 maanden.

Amir S., 20, en zijn 18-jarige handlanger Youssef K. vertelde een rechtbank ze hoopten elk € 250 te winnen door afgelopen juni de eigenaar van de winkel in Beverwijk te chanteren.

De supermarkt was net herbouwd na schade in december 2020, in een van de een reeks explosies gericht op Poolse winkels in Beverwijk, Amsterdam en Noord-Brabant.

S. en K. worden niet verdacht van betrokkenheid bij de eerdere aanslagen. Ze vertelden de rechtbank in Haarlem dat ze een bom hadden opgetuigd met behulp van een antipersoonsmijn, twee jerrycans met benzine en een batterij, maar zeiden dat die was bedoeld om te intimideren in plaats van te exploderen.

‘Achteraf was het natuurlijk helemaal dom’, zei K.. ‘Maar achteraf is alles altijd anders.’

Een explosievenexpert van de Nederlandse forensische wetenschappelijke dienst NFI zei dat de bom van 900 gram met 650 kogels een ‘werkende zware mijn’ was met het potentieel om mensen te doden die op 150 meter afstand stonden.

De rechtbank hoorde dat een catastrofe was afgewend toen een bewaker het paar observeerde terwijl ze de bom voor de supermarkt plaatsten en de politie alarmeerden.

Het openbaar ministerie heeft 30 maanden cel geëist tegen S. en 20 maanden jeugddetentie tegen K. De rechtbank doet op 28 maart uitspraak.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment