Overtollig sterftecijfer bereikt 1850 in april, griepepidemie een waarschijnlijke oorzaak

Overtollig sterftecijfer bereikt 1850 in april, griepepidemie een waarschijnlijke oorzaak

Elke week stierven er in april zo’n 350 mensen meer dan verwacht zou zijn voor de tijd van het jaar, zei het CBS vrijdag.

De oorzaak van het hoge sterftecijfer – in totaal 1.850 in de loop van de maand – is nog niet vastgesteld, maar de griepepidemie die midden maart begon, zal waarschijnlijk een belangrijke oorzaak zijn. In de eerste week van mei was de piek zo goed als voorbij, aldus het CBS.

Het hogere aantal sterfgevallen was vooral duidelijk bij 65-plussers en mensen die in een tehuis wonen. Zo’n 1.150 meer verpleeghuispatiënten en ouderen overleden dan op basis van voorgaande jaren zou worden verwacht.

De impact van het coronavirus op de cijfers is nog onduidelijk en het CBS probeert nu de oorzaak van de extra sterfgevallen vast te stellen.

Het CBS schat nu dat 40.679 tot januari 2022 zijn in Nederland mensen overleden aan het coronavirus.

In januari en februari, toen de coronamaatregelen nog van kracht waren, stierven er minder mensen dan verwacht.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment