Overmars verlaat Ajax vanwege ongepaste berichten aan vrouwelijke collega’s

Overmars verlaat Ajax vanwege ongepaste berichten aan vrouwelijke collega’s

Ajax heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van voetbaldirecteur Marc Overmars nadat hij had toegegeven ongepaste berichten te hebben gestuurd naar vrouwen die bij de club werken.

In een verklaring op haar website, zei de club: de berichten zijn ‘gedurende een langere periode naar meerdere vrouwelijke collega’s gestuurd’, voegt Overmars toe, na overleg met de raad van commissarissen en CEO Edwin van der Sar, het besluit te nemen om te vertrekken.

De 48-jarige zei dat hij ‘beschaamd’ was, maar niet wist dat hij de grenzen van acceptabel gedrag had overschreden, totdat hij er ‘de afgelopen dagen’ mee werd geconfronteerd.

‘Het spijt me,’ zei hij. ‘Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag onaanvaardbaar. Dat zie ik nu ook. Maar het is te laat. Ik zie geen andere optie dan Ajax te verlaten.’

Leen Meijaard, voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax: ‘Dit is een dramatische situatie voor iedereen die er op wat voor manier dan ook bij betrokken is. Het is verwoestend voor de vrouwen die met het gedrag te maken hebben gehad.’

hoog aanzien

Het vertrek van Overmars is opmerkelijk gezien het hoge aanzien dat hij bij de club geniet. Hij maakte in 1995 deel uit van het Champions League-winnende team van Ajax en werd in 2012 benoemd tot directeur voetbal.

Hij kreeg de credits voor het opheffen van het salarisplafond bij Ajax, waardoor de club spelers als Dusan Tadic en Sébastian Haller kon kopen en in 2019 de halve finales van de Champions League kon bereiken. Overmars was ook betrokken bij de ontwikkeling van spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, wiens transfersommen de financiële positie van de club versterken.

Meijaard zei dat Ajax een externe deskundige heeft geraadpleegd tijdens het bestuderen van het bewijsmateriaal en het spreken met Overmars over zijn positie.

‘Marc is waarschijnlijk de beste voetbaldirecteur die Ajax heeft gehad’, zei hij. ‘We hebben zijn contract niet voor niets geüpgraded en verlengd. Maar helaas is hij echt over de schreef gegaan, dus doorgaan als directeur was geen optie, zo herkende hij zichzelf.’

Van der Sar: ‘Ik vind de situatie verschrikkelijk voor iedereen en sluit me aan bij de woorden van Leen Meijaard. In mijn rol voel ik me ook verantwoordelijk om collega’s te helpen.

‘Een veilig sport- en werkklimaat is erg belangrijk. Daar gaan we de komende tijd nog meer aandacht aan besteden.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment