Overheid trekt 1,3 miljard euro uit voor bedrijven en locaties getroffen door coronaregels

Overheid trekt 1,3 miljard euro uit voor bedrijven en locaties getroffen door coronaregels

winkel gesloten mok

Bedrijven die worden getroffen door de herinvoering van de coronavirusbeperkingen, kunnen weer aanspraak maken op een vergoeding van de overheid om hun bedrijfskosten te dekken.

De regering heeft € 1,3 miljard opzij gezet ter ondersteuning van bedrijven, organisatoren van evenementen, culturele instellingen en sportclubs die getroffen zijn door de regels die zaterdag van kracht zijn geworden.

Bedrijven waarvan de omzet met minstens 30% daalt, kunnen een TVL-uitkering aanvragen om hun overheadkosten te dekken, terwijl organisatoren van evenementen die moesten worden geannuleerd aanspraak maken op 100% subsidie.

Evenementen kunnen alleen doorgaan als ze om 18.00 uur afgelopen zijn, met een capaciteit van maximaal 1250 personen die een toegewezen zitplaats moeten hebben. De regels gelden in ieder geval tot 4 december.

Culturele podia kunnen via het Fonds Podiumkunsten tot 55% van de verloren ticketinkomsten claimen en kunnen ook TVL-financiering aanvragen als ze aanzienlijke verliezen lijden.

Er komt nog eens € 36 miljoen beschikbaar voor professionele sportclubs die wedstrijden achter gesloten deuren moeten houden, terwijl de amateursportsector tot € 5 miljoen krijgt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment