Overheid keert om, introduceert 14 dagen wachttijd na vaccinatie

Overheid keert om, introduceert 14 dagen wachttijd na vaccinatie

De regering heeft een ommekeer gemaakt in haar eerdere besluit om mensen toegang te geven tot ‘test for entry’-evenementen zodra ze één vaccindosis hebben gekregen, na een golf van nieuwe coronavirusinfecties.

Sinds de strategie op 26 juni werd geïntroduceerd en de meeste coronavirusregels werden versoepeld, is het aantal nieuwe gevallen gestegen van 569 naar 2.253 en zijn de onder-25-jarigen nu goed voor 75% van alle positieve tests.

De stap om geen wachttijd af te dwingen, werd door virologen en parlementsleden afgewezen.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat de toename van nieuwe gevallen te verwachten was, aangezien de meeste regels om het virus op afstand te houden, waren opgeheven, inclusief het dragen van maskers in alles behalve het openbaar vervoer.

Toch is de snelheid waarmee dit gebeurt ‘reden tot zorg’ en wordt de nieuwe wachttijd ‘op korte termijn’ ingevoerd, zei hij dinsdag.

Door de verandering van hart sluit Nederland aan bij de meeste van zijn Europese buren.

De risico’s afwegen

Afgelopen vrijdag vertelde De Jonge aan verslaggevers dat het besluit om mensen te laten uitgaan zodra ze een enkele vaccindosis hebben gehad, is genomen nadat de gezondheidsrisico’s afwegen tegen de praktische zaken.

Naast het feit dat het een verstandige zet is, is het onmiddellijk kunnen bezoeken van evenementen ‘voor veel mensen een reden’ om zich snel te laten vaccineren, aldus De Jonge. geaccineerd mogelijk, zei hij.

Sindsdien is het aantal positieve coronavirus-tests echter enorm gestegen en staat een club in Enschede centraal in een grote uitbraak, met meer dan 180 bekende gevallen. Daarnaast zijn 78 van de 250 studenten die een feestje op een boot in Rotterdam bijwoonden ook positief getest. Ook bij de Hotelschool in Den Haag en in Groningen zijn er uitbraken geweest.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment