Overheid doet weinig om te voorkomen dat drones smokkelwaar leveren aan gevangenissen

Overheid doet weinig om te voorkomen dat drones smokkelwaar leveren aan gevangenissen

De overheid doet te weinig tegen het gebruik van drones die drugs, mobiele telefoons en wapens leveren aan gevangenissen, waardoor het leven van bewakers in gevaar komt, NU.nl rapporten.

Gevangenisbewaarders worden in gevaar gebracht en criminelen kunnen ongehinderd hun criminele activiteiten voortzetten, iets waar de overheid per direct een einde aan zou moeten maken, zegt vakbond FNV tegen het nieuwsplatform.

Er waren 3.948 incidenten bekend waarbij in 2020 smokkelwaar naar gevangenissen werd gesmokkeld, maar het is niet bekend bij hoeveel van deze drones betrokken was. De FNV zei dat het probleem groeit en dat de meeste incidenten onontdekt blijven.

In sommige gevangenissen zijn pogingen om smokkelwaar per drone te droppen dagelijkse kost, zegt een vakbondswoordvoerder tegen Nu.nl. Er moet dringend nagedacht worden over netten, no-fly zones voor drones en getrainde roofvogels, aldus de FNV.

Het uitblijven van actie heeft een aantal gevangenissen ertoe aangezet om met eigen maatregelen te komen. Zo heeft de gevangenis in Alphen aan den Rijn een metalen constructie geplaatst om te voorkomen dat drones smokkelwaar afleveren.

Een yoghurtpakket met mobiele telefoons werd onlangs met succes in het gevangenisgebouw gedropt, hoewel bewakers in staat waren onderscheppen het pakket.

Het ministerie van Justitie zei dat het tests uitvoert om drones met technische middelen af ​​te weren en dat het ze ‘dit jaar’ zal evalueren.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment