Overgang van 30% regeling kostte de schat € 750 miljoen, blijkt uit documenten

Overgang van 30% regeling kostte de schat € 750 miljoen, blijkt uit documenten

Het besluit om de implementatie van wijzigingen in de 30%-regeling uit te stellen, het belastingvoordeel voor een kleine groep internationale werknemers, kostte de schatkist zo’n € 750 miljoen, volgens overheidsdocumenten, verkregen op grond van de wetgeving op het gebied van vrijheid van informatie.

Het kabinet was oorspronkelijk van plan het belastingvoordeel in 2019 te verlagen van acht naar vijf jaar, maar stemde in met een overgang van twee jaar naar 2021 voor huidige eisers onder druk van werkgevers bij zowel Nederlandse als internationale bedrijven.

Mensen die sinds 2019 in Nederland aankomen, kunnen slechts vijf jaar aanspraak maken op het belastingvoordeel.

De 30%-regeling geldt alleen voor mensen die vanuit het buitenland actief worden geworven om in Nederland te werken en die aan bepaalde salarisgrenzen voldoen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment