Ouderen moeten hun virusangsten overwinnen en meer naar buiten komen, zeggen artsen

Ouderen moeten hun virusangsten overwinnen en meer naar buiten komen, zeggen artsen

Isolatie wordt een groter gevaar voor ouderen dan het coronavirus, hebben specialisten in geriatrische geneeskunde gewaarschuwd, omdat velen bang zijn om terug te gaan naar hun oude activiteiten, ondanks dat ze volledig zijn gevaccineerd.

Eenzaamheid, ondervoeding, uitdroging en meer gebroken botten als gevolg van vallen nemen allemaal toe, zeggen specialisten, omdat veel ouderen hun huis nog steeds niet verlaten, ook al was het besmettingspercentage enkele weken geleden laag.

‘We zien mensen die de eerste tekenen van dementie vertonen die snel achteruitgaan en naar een huis moeten’, zegt Arend Arends, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Geriaters NVKG. ADVERTENTIE.

‘Ouderen die te weinig bewegen, hebben meer kans om te vallen en iets te breken. Ik begrijp hun angsten, maar isolatie wordt een groter gevaar voor hun gezondheid dan het coronavirus. Het is echt veilig om naar buiten te gaan en dingen te doen.’

Hoewel social distancing nog steeds een belangrijke factor is en grootschalige evenementen het beste kunnen worden vermeden, moeten ouderen niet te veel wennen aan een lege sociale agenda, zegt geriatriespecialist Karen Keijsers.

‘Nu zien we meer ernstige ziekten bij ouderen omdat ze zijn gestopt met hun dagelijkse bezigheden, of omdat ze het gevoel hebben dat ze niets meer hebben om voor te leven’, zegt ze tegen de krant.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment