Oude rotten aan de slag bij het ministerie na ontslag Kaag, Bijleveld

Oude rotten aan de slag bij het ministerie na ontslag Kaag, Bijleveld

VVD-fanaat Henk Kamp zal de functie van minister van defensie overnemen na het aftreden van Ank Bijleveld in de nasleep van de chaotische evacuaties van Kabul vorige maand, terwijl Ben Knapen (CDA) het stokje overneemt van Sigrid Kaag bij Buitenlandse Zaken.

De benoemingen, nog niet bevestigd maar alom verwacht, zijn van tijdelijke aard, aangezien het kabinet op dit moment in een interim-rol opereert.

Kamp, 69, was minister van Defensie van 2002 tot 2007 en diende later als minister van Sociale Zaken en vervolgens als minister van Economische Zaken. Momenteel is hij voorzitter van de koepelorganisatie van zorgaanbieders Actiz.

Knapen, 70, leidt het CDA in de senaat. Van 2010 tot 2012 was hij onderminister van Buitenlandse Zaken en later hoofd van de Europese Investeringsbank.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment