Oud-minister Stef Blok gaat Nederlands-Russische sanctie-inspanningen coördineren

Oud-minister Stef Blok gaat Nederlands-Russische sanctie-inspanningen coördineren!

Oud-minister Stef Blok gaat de Nederlandse aanpak van de sancties tegen Rusland coördineren, zegt minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken tegen Kamerleden.

Blok, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en Financiën, zal toezicht houden op de bevriezing van Russische tegoeden in Nederland, inclusief het in beslag nemen van eigendommen en boten.

Ministers besloten vorige week een coördinator in te schakelen na flink wat kritiek op de trage Nederlandse start.

Meer dan een maand sinds de troepen van Poetin Oekraïne zijn binnengevallen, heeft Nederland bijna € 516 miljoen aan Russische goederen en contracten in beslag genomen, waarvan het grootste deel via banken en trustkantoren is binnengekomen, zeiden ministers vorige week. Nog eens € 155 miljoen aan transacties is stopgezet.

Het nieuwe totaal ligt nog steeds ruim onder de € 80 miljard aan Russische activa waarvan het Financieele Dagblad suggereert dat deze in Nederland zijn gevestigd, waarvan € 45 miljard toebehoort aan mensen op de sanctielijst.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment