Otter op film vastgelegd bij IJburg, eerste Amsterdamse waarneming in meer dan 50 jaar

Otter op film vastgelegd bij IJburg, eerste Amsterdamse waarneming in meer dan 50 jaar

Een wilde otter is op camera vastgelegd terwijl hij snuffelt aan de waterkant van de Diemer Vijfhoek, een natuurgebied naast de nieuwe Amsterdamse buitenwijk IJburg.

Op IJburg werden in de zomer voor het eerst tekenen van otterbewegingen gesignaleerd, maar onderzoekers zijn er nu in geslaagd om het dier op film vast te leggen, de Parool gemeld in het weekend.

‘We wisten dat hij hier was, vanwege de sporen die op het strand van IJburg zijn gevonden, en de verstuikingen (uitwerpselen) en overblijfselen van vissen die we hebben gevonden’, zegt onderzoeker Stijn Nollen tegen de krant.

De otter werd in 1988 officieel uitgestorven verklaard in Nederland en werd meer dan 50 jaar geleden voor het laatst gezien in Amsterdam.

Otters zijn tussen 2002 en 2008 in het noorden opnieuw geïntroduceerd uit Litouwen en andere Oost-Europese landen en zijn sindsdien gespot in een groot deel van het land.

In 2017 zijn er weer otters gezien in het Naardermeer en Flevoland, op slechts een uur zwemmen van Amsterdam, zei Nollen. Waar de IJburgotter precies is gespot, wordt geheim gehouden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment