Oranje wint zilver in wegwedstrijd, maar Annemieke van Vleuten dacht dat ze had gewonnen

Oranje wint zilver in wegwedstrijd, maar Annemieke van Vleuten dacht dat ze had gewonnen

Annemieke van Vleuten komt over de finish. Foto: Olaf Kraak ANP

Annemiek van Vleuten heeft zilver gewonnen in de wegwedstrijd voor vrouwen op de Olympische Spelen in Tokio, maar dacht eigenlijk gewonnen te hebben toen ze over de finish kwam.

De olympische titel was in handen van de Oostenrijkse amateurwielrenner Anna Kiesenhofer, maar door slechte communicatie had Van Vleuten niet door dat er iemand voor haar stond, nadat ze Poolse en Israëlische mededingers had ingehaald.

‘Ik dacht dat ik de eerste was’, vertelde ze omroep NOS direct na de finish. ‘Ik had het fout. Er is ons niets verteld.’

Annemiek van Vleuten, 38, liep goud mis in Rio na een zware val tijdens de race. Ze was favoriet voor de titel en de vier Nederlandse vrouwen in de race hadden allemaal een medaillehoop.

Het zilver is de tweede medaille tot nu toe voor Nederland. Op zaterdag wonnen Gabriela Schloesser en Steve Wijler verrassend zilver in de wedstrijd boogschieten voor gemengde teams.

Teleurstelling

Elders op de Olympische Spelen werd het 4×100 freestyle-estafetteteam voor dames, dat ook als een medaillekandidaat werd beschouwd, als vierde geëindigd en bij gymnastiek slaagde titelverdediger Sanne Wevers er niet in zich te plaatsen voor de finale.

Wevers en haar zus Lieke zijn allebei in Tokyo maar zonder hun coach en vader Vincent, die verwikkeld is in de ruzie over de druk en mishandeling van jonge gymnasten.

Ondertussen zijn nog twee leden van de Nederlandse ploeg gezakt voor een coronavirus-test: roeitrainer Josy Verdonkschot en roeier Finn Florijn. Eerder testten een andere roeicoach, skateboarder Candy Jacobs en taekwondo-hoopvol Reshmie Oogink allemaal positief en zijn in isolatie gegaan.

Vier van de vijf zaten op dezelfde vlucht, meldt de NOS.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment