Oranje kwalificeert zich voor WK Qatar met 2-0-zege op Noorwegen

Oranje kwalificeert zich voor WK Qatar met 2-0-zege op Noorwegen

Het Nederlandse herenvoetbalteam heeft zich dinsdagavond met 2-0 overwinning op Noorwegen geplaatst voor de WK-competitie van volgend jaar in Qatar.

De wedstrijd werd gespeeld in een leeg stadion vanwege de beperkingen van het coronavirus en pas in de 84e minuut zette Steven Bergwijn de eerste weg voor Oranje. Memphis Depay bezegelde de wedstrijd voor Oranje in de eerste minuut van de blessuretijd.

Wedstrijdverslag en reacties

Nederland plaatste zich voor het laatst voor een WK in 2014, toen ook Louis van Gaal aan het roer stond.

Oranje moest een nederlaag vermijden om de eerste plaats in Groep G veilig te stellen en zich rechtstreeks te kwalificeren voor het toernooi van volgend jaar in Qatar, terwijl de Noren moeten winnen om zeker te zijn van een plaats in de top twee.

De Nederlanders misten zaterdag een kans om de kwalificatie te bezegelen toen ze in de laatste 10 minuten een 2-0-voorsprong inleverden tegen Montenegro om een ​​gelijkspel te maken met 2-2.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment