Oproep voor herziening van regels voor patiënten die positief testen op coronavirus

Oproep voor herziening van regels voor patiënten die positief testen op coronavirus

Maar liefst één op de drie mensen met coronavirus in het ziekenhuis werd oorspronkelijk opgenomen vanwege een andere gezondheidstoestand, zo meldt medisch personeel aan Nieuwsuur.

Ger Sieders, van het capaciteitsteam van het UMC Groningen, heeft gezegd dat de overheid de manier waarop de cijfers worden samengesteld, moet veranderen om mensen die ernstig ziek zijn met Covid-19 te onderscheiden van degenen die positief testen terwijl ze op de afdeling liggen.

Volgens de huidige richtlijnen moeten alle patiënten die positief testen op het virus in isolatie worden gehouden en moesten tot voor kort operaties worden uitgesteld als een patiënt besmet raakte.

het ministerie van Volksgezondheid zei dat het onderscheid tussen patiënten die worden opgenomen voor coronavirus en degenen die het in het ziekenhuis krijgen ‘niet relevant’ is omdat de isolatieregels voor iedereen gelden.

Maar nu vaccins en bredere tests beschikbaar zijn, heeft Sieders opgeroepen tot herziening van de regels.

‘Op dit moment hebben we zes patiënten in het ziekenhuis die voor iets anders worden behandeld, maar positief zijn getest’, zei hij. ‘We verwachten dat dit vaker gaat gebeuren, dat we besmette mensen gaan opnemen.’

Routinematige screening

Het UMCG is een van de weinige ziekenhuizen die routinematig alle patiënten screent op coronavirus, ongeacht of ze symptomen hebben.

UMCG-microbioloog Marjolein Knoester zei dat uitgebreidere tests het ziekenhuis een nauwkeuriger beeld gaven van het infectieniveau, maar het risico liepen de totale cijfers te vertekenen.

‘De meeste ziekenhuizen screenen niet zoals wij, dus de Covid-patiënten in de cijfers zijn vaak mensen die ernstig ziek zijn’, zei ze. ‘Ik pleit er ook voor om deze informatie apart te verstrekken.’

Het landelijke patiëntendistributiecentrum LCPS zegt voorstander te zijn van harmonisatie van het testbeleid. ‘Met de snel stijgende besmettingscijfers, waarbij niet iedereen die besmet is symptomen heeft, is het logisch om regels af te spreken voor de hele zorgketen, niet alleen in ziekenhuizen.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment