Oppositie tegen verhoging van minimumloon in voorjaarsbegrotingsbesprekingen

Oppositie tegen verhoging van minimumloon in voorjaarsbegrotingsbesprekingen

Oppositiepartijen GroenLinks en PvdA hebben gezegd dat ze grote concessies van de regering moeten krijgen voordat ze haar voorjaarsbegrotingsplannen kunnen ondersteunen.

De coalitie heeft de steun nodig van ten minste één oppositiegroep in de Senaat, waar het zes zetels tekort komt aan een meerderheid. GroenLinks en PvdA, die samen 14 senatoren hebben, overeenstemming bereikt over een gezamenlijk beleidsplan van 15 punten in december over thema’s als klimaat, arbeidsmarkt en ongelijkheid.

De nieuwe parlementsvoorzitter van Labour, Attje Kuiken, zei dat het herziene begrotingspakket ‘veel socialer kan en moet’, terwijl haar GroenLinks-collega Jesse Klaver waarschuwde: ‘We nemen geen genoegen met kleine veranderingen.’

De twee hebben woensdag een ontmoeting met premier Mark Rutte en minister van Financiën Sigrid Kaag om de voorjaarsbegrotingsverklaring te bespreken, die uiterlijk 1 juni moet zijn afgerond. Rutte heeft gezegd dat de noodzaak om steun van de oppositie, het verslechterende economische beeld en de hoge inflatie hebben de oefening dit jaar ongewoon moeilijk gemaakt.

Het resultaat van de partijen is naar verwachting een verhoging van het minimumloon tot ongeveer € 14 per uur, strengere maatregelen om het energieverbruik te verminderen en plannen om de welvaartskloof te dichten.

Ze zullen waarschijnlijk ook eisen dat de staatspensioenen en de bijstandsuitkeringen blijven stijgen in de pas met het minimumloon.

Die eisen komen bovenop de noodzaak om extra miljarden te vinden om gezinnen met lage inkomens te helpen hun stijgende energierekeningen te betalen, extra defensie-uitgaven te financieren in de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne, en om spaarbelastingen terug te betalen die vorig jaar door het Hooggerechtshof onwettig waren geoordeeld. jaar.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment