Oppositie- en coalitiepartijen dringen aan op actie om koopkracht op peil te houden

Oppositie- en coalitiepartijen dringen aan op actie om koopkracht op peil te houden

De parlementsleden houden woensdag een tweede dag van debat over de plannen van de nieuwe regering, na de oproep van dinsdag tot maatregelen om de koopkracht te herstellen.

Coalitiepartijen hebben op de eerste dag van het debat hun krachten gebundeld met de oppositie om er bij de regering op aan te dringen ervoor te zorgen dat mensen niet slechter af zijn door de stijgende inflatie en om de belofte van het coalitieakkoord na te komen om te zorgen voor een ‘evenwichtige en positieve’ koopkrachtontwikkeling.

Verschillende rapporten hebben aangegeven dat de koopkracht dit jaar zal dalen, met het gezinsbudgetinstituut Nibud geeft de daling aan zou variëren tussen € 40 en meer dan € 100 per maand, afhankelijk van de individuele gezinssituatie.

Rutte opende de zitting van dinsdag en zei dat zijn vierde kabinet wilde werken met ‘alle positieve krachten’ binnen en buiten de landelijke politiek.

Dit werd door commentatoren gezien als een gebaar naar de oppositie, omdat hij de steun van niet-coalitiepartijen in de senaat nodig zal hebben om ervoor te zorgen dat controversiële wetgeving wet wordt.

Een compromis over koopkracht, maatregelen om ervoor te zorgen dat het staatspensioen de inflatie voorblijft en een heroverweging van besparingen op sociale voorzieningen voor jongeren in het bijzonder, zouden allemaal instrumenten zijn die hij zou kunnen gebruiken om invloed te winnen, zeggen commentatoren.

Minister-president Mark Rutte zal naar verwachting in het debat van woensdag schetsen wat het kabinet gaat doen aan de koopkracht.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment