Opnieuw meer gevallen van coronavirus, maar ziekenhuisopnames blijven dalen

Opnieuw meer gevallen van coronavirus, maar ziekenhuisopnames blijven dalen

Nederland meldde donderdag een nieuw recordaantal coronaviruspatiënten, maar het werkelijke totaal ligt waarschijnlijk hoger door ICT-storingen, aldus volksgezondheidsinstituut RIVM.

In de 24 uur tot donderdagochtend werden in totaal 24.700 nieuwe gevallen geregistreerd, een stijging van 139 op woensdag. Ondanks de computerproblemen betekent het nieuwe totaal dat het aantal zaken de afgelopen zeven dagen met 50% is gestegen in vergelijking met de week ervoor.

Nieuwe gevallen kunnen stijgen, maar het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt behandeld voor coronavirus blijft dalen en daalde donderdag met 93 tot 1.541, volgens gegevens van ziekenhuispatiënten.

Het aantal IC-patiënten daalde in één nacht met 30 tot 419, de grootste daling in IC-bezetting sinds 1 juni 2021. In Duitsland worden nog tien Nederlandse IC-patiënten behandeld.

In totaal werden 109 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis, van wie er 12 ‘s nachts naar een IC-afdeling werden gestuurd.

Het aantal ziekenhuispatiënten vertoont sinds half december een dalende trend, maar gezondheidsadviseurs van de overheid verwachten een nieuwe piek medio januari, wanneer mensen die lijden aan de Omicron-variant van het coronavirus in grote aantallen worden opgenomen.

Voorzichtig

Echter, professor in de gezondheidszorg en voormalig ziekenhuischef van Londen, Marcel Levi, vertelde het radioprogramma: dit is de Dag dat Nederland momenteel het ‘meest voorzichtige kind van de klas’ is.

‘Andere landen hebben momenteel geen lockdown en het loopt niet uit de hand in ziekenhuizen’, zei hij. Omicron, zei hij, infecteert veel mensen, maar maakt ze niet bijzonder ziek.

Niet-essentiële winkels, cafés en bars en musea zijn allemaal gesloten sinds 19 december, toen de regering harde maatregelen aankondigde om te proberen de verspreiding van het virus te remmen terwijl de boostercampagne op gang kwam.

Inmiddels heeft zo’n 30% van de mensen een boosterdosis gehad, blijkt uit cijfers van de overheid.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment