Opnames coronavirus dalen met 35% tot laagste niveau sinds januari

Opnames coronavirus dalen met 35% tot laagste niveau sinds januari

De ziekenhuisopnames van patiënten met het coronavirus zijn de afgelopen week gedaald tot het laagste niveau sinds januari, zo blijkt uit de laatste officiële cijfers.

Het RIVM meldt dat er in de zeven dagen tot 5 april 1.110 nieuwe patiënten zijn opgenomen, 35% minder dan in de laatste week van maart. Het aantal opnames op de intensive care daalde met 32% tot 81.

De laatste keer dat de cijfers op een lager niveau lagen, was in de week tot 23 januari, een week na de eerste versoepeling van de beperkingen na de lockdown van december.

het RIVM zei in zijn wekelijkse bulletin dat 21% van de patiënten die positief testten in het ziekenhuis en 19% van degenen op de intensive care oorspronkelijk waren opgenomen voor een andere aandoening.

Het aantal besmettingen was de afgelopen zeven dagen met 45% gedaald ten opzichte van de week ervoor, terwijl 61,3% van alle testen positief was, vergeleken met 65,4% de week ervoor.

In alle leeftijdsgroepen nam het aantal infecties met minstens 35% af, met de hoogste concentratie van gevallen bij dertigers.

Ook het RIVM registreerde de afgelopen zeven dagen 113 doden, tegen 104 de week ervoor. Het werkelijke aantal doden ligt naar verwachting aanzienlijk hoger omdat de lokale gezondheidsdiensten niet verplicht zijn om Covid-19-sterfgevallen rechtstreeks aan het RIVM te melden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment