Opnames coronapatiënten gedaald met 26%, besmettingen het hoogst in leeftijdsgroep 20-30

Opnames coronapatiënten gedaald met 26%, besmettingen het hoogst in leeftijdsgroep 20-30

In de afgelopen week zijn in Nederlandse ziekenhuizen minder dan 1.000 mensen opgenomen met het coronavirus, het laagste aantal sinds half januari en 26% minder dan vorige week.

Het laatste wekelijkse bulletin van de volksgezondheidsinstantie toonde aan dat infecties, ziekenhuisgevallen en infecties allemaal bleven afnemen, hoewel positieve tests langzamer daalden dan vorige week.

Het totaal aantal ziekenhuispatiënten met Covid-19-infecties bedraagt ​​momenteel 1.408, een daling van 12% sinds vorige week, van wie 150 op de intensive care. Ongeveer 80% van de ziekenhuispatiënten die positief testen, wordt voornamelijk of gedeeltelijk voor de ziekte behandeld.

Het RIVM meldde 88 opnames op de intensive care, een daling van 104 vorige week, evenals 63 sterfgevallen door het coronavirus, vergeleken met 95 een week geleden.

In de afgelopen week werden 245.898 positieve tests geregistreerd, 21% minder dan de week ervoor, toen het aantal gevallen met 37% daalde.

Het aandeel van alle tests dat positief was, steeg echter van 58,3% naar 62,6%, wat suggereert dat minder mensen met milde symptomen zich laten testen.

In bijna alle leeftijdsgroepen namen de infecties af, maar het snelst bij kinderen. Het aantal gevallen bij personen onder de 15 jaar daalde met 43%, vergeleken met een daling van 1% bij de bevolking van boven de 75 jaar.

Het hoogste infectieniveau is bij twintigers, terwijl onder de vijf en tachtigers het laagste aantal positieve tests hadden.

In de afgelopen week kregen 1.408 per 100.000 mensen een positieve testuitslag, waarbij het besmettingsniveau varieerde van 2.104 in Groningen tot 914 in Rotterdam-Rijnmond.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment