Openbaarvervoerbedrijven snijden diensten omdat Omicron het ziekteverzuim opdrijft

Openbaarvervoerbedrijven snijden diensten omdat Omicron het ziekteverzuim opdrijft

Openbaarvervoerbedrijven zijn van plan hun diensten te verminderen omdat het ziekteverzuim stijgt als gevolg van de Omicron-variant van het coronavirus.

De komende dagen worden trein-, tram-, bus- en metrodiensten allemaal verminderd, zegt Gerrit Spijksma van OV-overkoepelend OV-NL tegen de NOS.

De meeste OV-bedrijven hadden aan het begin van het jaar al hun diensten verminderd omdat het aantal forensen daalt omdat mensen meer thuis werken. ‘Nu gaan we ze nog verder afbouwen vanwege het personeelstekort’, zegt Spijksma.

De NS zei donderdag dat de dienstverlening tussen 7 februari en 21 februari gefaseerd met 85% wordt verminderd. In de praktijk betekent dit dat op trajecten met zes treinen per uur er daadwerkelijk vier gaan rijden, aldus de NS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment