Openbaar aanklager lanceert onderzoek naar deal met gezichtsmaskers voor liefdadigheidsinstelling

Openbaar aanklager lanceert onderzoek naar deal met gezichtsmaskers voor liefdadigheidsinstelling

Het OM is gestart met een misdaadonderzoek in een liefdadigheidsinstelling die de oprichters miljoenen euro’s verdiende voor het leveren van gezichtsmaskers aan het begin van de coronaviruspandemie.

De deal is tot stand gekomen door CDA-activist en ambtenaar Sywert van Lienden en werd in april 2020 te midden van publiciteit ondertekend. Maar later bleek dat Van Lienden de deal als non-profit onderneming aan het publiek had verkocht uitgevoerd via een nieuw opgerichte naamloze vennootschap.

Van Lienden bevestigde later dat hij persoonlijk meer dan € 9 miljoen verdiende met de onderneming.

Het besluit om een ​​strafrechtelijk onderzoek te openen volgt op een formele klacht van de politie door: uitzendbureau Randstad afgelopen jaar.

Het bedrijf stelde 15 arbeidskrachten gratis ter beschikking voor de stichting Stichting Hulptroepen Alliantie.

Geschokt

Patrick van der Herberg, hoofd juridische zaken van Randstad, vertelde afgelopen december aan de website Follow The Money dat het bedrijf te horen had gekregen dat het initiatief een non-profit was, en zei geschokt te zijn toen hij ontdekte dat de oprichters miljoenen euro’s hadden verdiend.

‘Wat er is gebeurd, is niet juist’, zei hij. ‘Dan moet je in actie komen.’

In oktober zei advocaat Peter Plasman dat 12 mensen die als vrijwilligers voor de stichting werkten ook van plan waren om juridische stappen te ondernemen tegen de stichting.

De ministers zeiden vorig jaar dat de controversiële deal om gezichtsmaskers uit China te importeren, die drie jonge ondernemers samen een winst van 20 miljoen euro opleverde, boven verwachting was.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment