Open caféterrassen en dierentuinen om de drukte te verspreiden, zegt de burgemeester van Amsterdam

Caféterrassen in Marken blijven gesloten. Foto: DutchNews.nl

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft haar oproep aan de regering hernieuwd om buitenruimtes zoals dierentuinen, botanische tuinen en caféterrassen te heropenen.

Halsema vertelde televisietalkshow Beau dat het op een georganiseerde manier heropenen ervan zou leiden tot minder chaos in parken, die tijdens het recente zonnige weer vol met mensen zijn geweest.

Vorige week was het Vondelpark van de stad een aantal dagen gesloten en in één geval kwam de politie binnen om iedereen naar huis te sturen omdat de regels voor sociale afstanden werden genegeerd.

‘We hebben het over zulke grote aantallen dat je niet kunt verwachten dat de gemeente, politie en bewakers de orde houden’, zei ze. ‘Mensen zijn moe, ongeduldig en willen dingen’, zei de burgemeester tegen het programma.

Er is, zei ze, minder steun in de samenleving als geheel en bij de lokale overheid voor de aanpak van de coalitie, en er moest voor worden gezorgd dat de situatie niet chaotisch wordt.

Het sluiten van cafés om de druk van de cijfers te verminderen, is ingehaald door gebeurtenissen, zei ze. ‘De druk is er, en als je de terrassen opent, is dat te controleren.’

Afgelopen week maakte Bart Siemerik, hoofd van de tulpentuinen van Keukenhof, soortgelijke opmerkingen tijdens een tv-talkshow. Waarom, vroeg hij, was zijn park, dat tijdvakken en maatregelen had georganiseerd om bezoekers op zijn plaats te verspreiden, gesloten voor het publiek terwijl stadsparken in het hele land volgepakt waren met mensen die geïmproviseerde feesten hielden?

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment