Op 5 december komt er geen coalitieakkoord, zegt Rutte

Op 5 december komt er geen coalitieakkoord, zegt Rutte

De vier partijen die momenteel onderhandelen om de huidige coalitieregering te verlengen, zullen geen deal bereiken op 5 december zoals gehoopt, zei premier Mark Rutte zaterdag tijdens het VVD-jaarcongres.

Toch is er nog hoop dat de onderhandelaars voor de kerst tot overeenstemming kunnen komen, aldus Rutte.

De rechts-liberale VVD, de liberaal-democratische partij D66, de christen-democraten en de kleine christelijke partij ChristenUnie zijn de afgelopen twee maanden in gesprek geweest en in maart vonden de algemene verkiezingen plaats.

Rutte zei het niet vreemd te vinden dat het zo lang op zich liet wachten om de volgende regering te vormen. Het duurde zes maanden voordat de huidige coalitie het erover eens was om weer samen te werken, zei hij. Het is dus ‘niet gek’ dat ze al zes tot acht weken bezig zijn met het schrijven van een regeerakkoord.

De focus van het vertrekkende kabinet lag op de economie, zei hij. Nu de economie er goed voor staat, is het tijd om de problemen met de openbare veiligheid, het klimaat en het onderwijs op te lossen.

‘Er is geld voor,’ zei hij, ‘maar ik kan niet garanderen dat het allemaal zal gebeuren.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment