Oorlogsbegraafplaats Nijmegen besproeid met anti-Russische teksten

Oorlogsbegraafplaats Nijmegen besproeid met anti-Russische teksten

Een begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen is vernield met anti-Russische teksten en hakenkruizen, meldt nieuwswebsite Nu.nl woensdagmiddag.

De gepubliceerde website meerdere foto’s met Oekraïense vlaggen, hakenkruizen en de tekst ‘Fuck Russia’ geschilderd over de ingang van de begraafplaats Jonkerbos en op enkele grafstenen.

De locatie is de laatste rustplaats voor 1.642 soldaten, voornamelijk Britten maar ook Canadezen, Australiërs en andere bondgenoten.

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls noemde het vandalisme ‘walgelijk’. ‘En dat gebeurt op een dag als vandaag,’ zei hij tegen de… Gelderse, verwijzend naar de herdenkingen van 4 mei Remembrance Day. ‘Ik kan niet begrijpen hoe iemand dit zou doen.’

Het kerkhof is gesloten voor het publiek terwijl de politie forensisch onderzoek doet en de opruimwerkzaamheden doorgaan.

De begraafplaats werd ook besproeid met hakenkruizen en racistische teksten in 1993, toen drie mannen werden gearresteerd en enkele maanden vastzaten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment