Onvoldoende steun senaat om pensioenkoppeling met minimumloon te verbreken

Onvoldoende steun senaat om pensioenkoppeling met minimumloon te verbreken

Gepensioneerden op een bankje

Steun voor het besluit van het nieuwe kabinet om de koppeling van de AOW aan het minimumloon niet langer te koppelen aan het minimumloon, blijft mogelijk uit in de Tweede Kamer, meldt actualiteitenprogramma Nieuwsuur dinsdagavond.

De PvdA en extreemrechts JA21 zeggen beiden geen steun te geven aan het plan om de koppeling tussen de AOW en het minimumloon, dat de komende vier jaar met 7,5% moet stijgen, te doorbreken.

De nieuwe regering controleert 32 van de 75 zetels in de Eerste Kamer en heeft de steun van oppositiepartijen nodig om controversiële wetgeving in de wetboeken te krijgen. JA21 heeft zeven zetels in de senaat, de PvdA zes.

Momenteel stijgen de pensioenen in lijn met de verhogingen van het minimumloon, maar als u dit stopzet, zou dit € 3 miljard per jaar besparen, zeggen economen.

PvdA-leider Lilianne Ploumen zei tegen het programma dat ze het oneerlijk vindt om mensen te slaan die ‘hun hele leven hard hebben gewerkt en een klein pensioen hebben’.

‘Dit zijn mensen die niets kunnen doen om hun financiële positie te verbeteren omdat ze al gestopt zijn met werken en afhankelijk zijn van hun pensioen’, zegt ze.

Joost Eerdmans, van JA21, zei dat zijn partij alleen zou overwegen om over de kwestie te praten als de regering strenge nieuwe immigratieregels zou invoeren, zoals die in Denemarken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment