Online gokgroepen moeten Nederlandse gokkers geen toegang meer geven: minister

Online gokgroepen moeten Nederlandse gokkers geen toegang meer geven: minister

Minister Sander Dekker van Justitie wil voorkomen dat grote internationale gokwebsites Nederlanders toegang tot hun sites bieden, vooruitlopend op de introductie van binnenlandse online goklicenties volgende maand.

Bedrijven zoals Unibet, Betfair en Pokerstars zijn gestopt met het direct targeten van Nederlandse gokkers, maar weigeren hen de toegang niet. Technisch gezien is dit in strijd met de huidige gokwetgeving, maar de regelgevers knijpen een oogje dicht.

Dekker wil nu stoppen met ‘aanbieders zonder vergunning die niet actief op de Nederlandse markt zijn gericht maar toch Nederlandse spelers bedienen’ en heeft hen gezegd ‘op korte termijn al hun aanbiedingen voor Nederlandse spelers te beëindigen’.

Het doel, zei hij, is ervoor te zorgen dat Nederlandse gokkers wegtrekken uit de sector zonder vergunning en profiteren van de bescherming die de nieuwe Nederlandse wetgeving biedt.

De Nederlandse kansspelautoriteit gaat zeggen welke bedrijven al hebben gewonnenicence om online gokbedrijven te runnen volgende week in Nederland. Staatsbedrijf Holland Casino, loterijgroep Nederlandse Loterij en JVH, die speelhallen exploiteert, behoren tot de binnenlandse bedrijven die zich hebben aangemeld.

Bedrijven die zich in het verleden op Nederlandse gokkers hebben gericht, zoals Unibet en Betfair, zijn uitgesloten van het proces en kunnen op zijn vroegst pas in april volgend jaar een aanvraag indienen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment