Onderzoek naar instorten tribune bij stadion NEC Nijmegen na wedstrijd

Onderzoek naar instorten tribune bij stadion NEC Nijmegen na wedstrijd

Er is een onderzoek gestart naar de instorting van een deel van een tribune in het Goffertstadion van NEC Nijmegen aan het einde van de derbywedstrijd van zondag tegen Vitesse Arnhem.

De betonnen vloer begaf het toen Vitesse-fans hun 1-0 overwinning met de spelers vierden. Niemand raakte gewond doordat een container onder de standaard de val brak.

De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, zei dat er niets was dat erop wees dat de rest van het stadion onveilig was?, maar maandag wordt de hele stand bekeken.

Bruls en NEC’s algemeen directeur Wilco van Schaik ondertekenden in februari het veiligheidscertificaat van het stadion na een audit door de lokale milieudienst op 13 januari.

‘Het stadion is 21 jaar oud en voor zover ik weet zijn er nooit klachten of andere waarnemingen geweest’, zegt Bruls tegen het NOS Radio 1 Journaal.

‘Eerst wordt het specifieke deel van de stand bekeken. Verder is er geen enkel teken dat het stadion onveilig is.’

De KNVB heeft opgeroepen om alle stadioninspecties te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bureau. Twee jaar geleden een deel van het dak van het stadion van AZ Alkmaar stortte in tijdens een storm in augustus. Er was op dat moment niemand in de grond.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment