Onderwijsminister Van Engelshoven stapt als vierde uit volgend kabinet

Onderwijsminister Van Engelshoven stapt als vierde uit volgend kabinet

Universitair onderwijs- en cultuurminister Ingrid van Engelshoven is het vierde lid van het demissionaire kabinet geworden dat ze geen deel zal uitmaken van het volgende kabinet.

Van Engelshoven, vertegenwoordiger van de liberaal-democratische partij D66, vertelde het AD in een interview dat ze het ministerschap ‘superinteressant en waardevol’ vond, maar dat ze had besloten geen tweede ambtstermijn na te streven.

‘Predikant zijn was de kroon op mijn werk voor de partij’, zei ze. Voordat ze bij Mark Rutte in dienst trad bij het derde kabinet, was ze lid van het college van bestuur van de gemeente Den Haag.

Ook ministers van scholen Arie Slob, staatssecretaris Paul Blokhuis en minister voor rechtsbescherming Sander Dekker hebben aangekondigd niet terug te keren in het kabinet.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment