Onderhandelingsgesprekken kabinet bereikten 225 dagen en vestigden een nieuw record

Onderhandelingsgesprekken kabinet bereikten 225 dagen en vestigden een nieuw record

Donderdag markeert 225 dagen sinds de algemene verkiezingen en dat betekent dat het proces van het vormen van een nieuw kabinet meer tijd heeft gekost dan enig ander.

Ook het oude record is te danken aan het huidige demissionair kabinet, dat in 2017, 225 dagen na de landelijke stemming, aan het publiek werd gepresenteerd.

Het kabinet is technisch al langer niet in functie, nadat het in januari massaal opstapte naar aanleiding van het kinderbijslagschandaal.

Onderhandelaars van dezelfde vier partijen, VVD, D66, CDA en ChristenUnie, voeren sinds gisteren gesprekken over verlenging van hun samenwerking op landgoed De Zwaluwenberg bij Hilversum.

De vier partijen hebben afgesproken nog vier jaar samen te werken en werken nu aan het kabinetsbeleid. ‘Volgende week en mogelijk daarna hebben we weer gesprekken’, zei premier en VVD-leider Mark Rutte bij aankomst. ‘Er is natuurlijk veel werk aan de winkel.’

In tegenstelling tot vroeger, toen kabinetten vóór de beëdiging van ministers gedetailleerde bindende afspraken maakten, zei hoofdonderhandelaar Johan Remkes dat de partijen eerst een hoofdlijnenprogramma voor de regering overeenkomen en de details invullen nadat de ministers zijn benoemd, het parlement en externe partijen zeggen meer.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment