Ondanks twijfel is Weesp nu onderdeel van Amsterdam

Ondanks twijfel is Weesp nu onderdeel van Amsterdam

De stad Weesp maakt vanaf donderdag officieel deel uit van Amsterdam, na een besluit tot fusie in 2018, gesteund door 56% van de bevolking in een referendum dat jaar.

Weesp, met zo’n 20.000 inwoners, kreeg in 1355 stadsrechten.

Het besluit om Weesp in Amsterdam op te nemen betekent dat de hoofdstad nu acht stadsdelen telt: Noord, Zuid, West, Oost, Nieuw-West, Zuidoost, Centrum en Weesp.

De fusie werd woensdagavond tijdens een bescheiden ceremonie in de vestingstad gemarkeerd.

‘Morgen worden we wakker in een andere gemeente, maar in dezelfde stad’, zei vertrekkend burgemeester Bas Jan van Bochove. ‘We zijn een trotse stad aan de Vecht en dat blijven we. Weesp is de mooiste stad van Amsterdam.’

Ondanks de twijfels over de wijsheid van de verhuizing bij velen, zeggen gemeenteraadsleden dat de fusie onvermijdelijk was omdat Weesp de ‘bestuursbevoegdheid miste om haar taken naar behoren uit te voeren’.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment