Omikron nu dominant in NL, nieuwe gevallen van coronavirus dalen met 11% in een week

Omikron nu dominant in NL, nieuwe gevallen van coronavirus dalen met 11% in een week

De Omikron-variant van het coronavirus is nu dominant in Nederland, GGD RIVM zei: op dinsdag.

Inmiddels is de variant verantwoordelijk voor meer dan 50% van de nieuwe gevallen, meldt het RIVM in de laatste wekelijkse update.

Het aantal positieve gevallen van coronavirus dat aan het RIVM werd gemeld, daalde de afgelopen week met 11% tot 84.400, maar experts zeggen dat dit waarschijnlijk zal toenemen naarmate Omikron zich verspreidt.

In de afgelopen zeven dagen daalde het aantal positieve gevallen met 19%.

De regering heeft op 19 december nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding van Omikron tegen te gaan en de boostercampagne tijd te geven om effect te sorteren. Ook waren de scholen een week eerder dicht dan gepland.

Dit kan een impact hebben gehad op de nieuwe cijfers, omdat mensen van in de twintig nu verantwoordelijk zijn voor de meeste nieuwe infecties, niet schoolgaande kinderen.

De meeste positieve tests werden geregistreerd in Amsterdam – 627 per 100.000, vergeleken met het landelijke gemiddelde van 482. De regionale gezondheidsraad van Amsterdam zei vorige week dat Omikron dominant was in de hoofdstad.

Er liggen momenteel 2.006 coronaviruspatiënten in het ziekenhuis, een daling van 15% week op week, maar het aantal nieuwe opnames daalde met 26%, aldus het RIVM. Van hen worden er 535 behandeld op een intensive care-afdeling.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment