Omicron verhoogt nieuwe gevallen van coronavirus met 35% in een week

Omicron verhoogt nieuwe gevallen van coronavirus met 35% in een week

Na een maand van daling stijgt het aantal positieve coronatesten in Nederland weer, meldt het RIVM in zijn rapport laatste wekelijkse update op dinsdag.

In de week tot dinsdagochtend werden in totaal 113.554 positieve tests gemeld, een stijging van 35% ten opzichte van de week ervoor. De stijging is ondanks de lockdown die niet-essentiële winkels, cafés, restaurants en musea heeft gesloten.

Achter de toename zit volgens het RIVM de opkomst van de meer besmettelijke Omicron-variant. Omicron is sinds voor Kerstmis dominant in Nederland.

Ongeveer 31% van de tests die zijn uitgevoerd in testcentra van de regionale gezondheidsraad zijn nu positief, en 88% van de mensen die een PCR-test hebben om een ​​positieve zelftest te bevestigen, heeft ook het virus, aldus het RIVM.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft echter dalen. In totaal werden de afgelopen week 995 mensen opgenomen in het ziekenhuis, tegen 1101 een week eerder. Ook worden er minder mensen opgenomen op de intensive care.

Momenteel worden 1706 mensen in het ziekenhuis behandeld voor het coronavirus, vergeleken met 2006 een week eerder. Van hen liggen er 477 op de intensive care, tegen 535 vorige week.

Gezondheidsadviseurs van de overheid verwachten echter dat de ziekenhuisopnames medio januari weer zullen toenemen omdat Omicron zo besmettelijk is.

De meeste nieuwe infecties zijn onder 20-plussers, maar er is geen toename van gevallen onder de 10 jaar.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment