Omicron op het punt om dominante variant te worden in Amsterdam

Omicron op het punt om dominante variant te worden in Amsterdam

Bijna de helft van de besmettingen met het coronavirus in Amsterdam wordt nu veroorzaakt door de Omicron-variant – een twaalfvoudige toename in de afgelopen acht dagen.

EEN willekeurige steekproef van 95 gevallen door de lokale gezondheidsraad (GGD) op 20 december 46 positieve testen voor Omicron geretourneerd. Op 12 december werd Omicron in slechts 4% van de gevallen in een vergelijkbaar monster gedetecteerd.

Omicron komt in Amsterdam vaker voor dan in de rest van het land, waar het vorige week verantwoordelijk was voor naar schatting 10 tot 15% van de besmettingen. Het RIVM verwacht dat het tegen het einde van het jaar de dominante stam van het coronavirus zal worden.

De laatste dagcijfers lieten zien dat het aantal besmettingen met het coronavirus nog steeds afneemt, maar het cijfer van 13.460 van woensdag was minder dan 1% onder het aantal dat vorige week op dezelfde dag werd geregistreerd.

Nog eens 179 patiënten werden in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen, terwijl het aantal behandelde mensen met 96 daalde tot 2.275 – het laagste niveau in een maand. Er liggen 601 patiënten op de intensive care, 14 minder dan maandag.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment