Omicron baart grote zorgen, zegt minister van Volksgezondheid

Omicron baart grote zorgen, zegt minister van Volksgezondheid

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft geweigerd commentaar te geven op de waarschijnlijkheid dat nieuwe coronavirusregels worden ingevoerd om de verspreiding van de Omicron-variant in te dammen, maar hij maakt zich grote zorgen.

Gezondheidsadviseurs van de overheid van het Outbreak Management Team kwamen vrijdag bijeen om de huidige situatie te bespreken en werken aan mogelijke nieuwe aanbevelingen.

Het advies wordt in het weekend naar de ministers gestuurd, wanneer er een besluit wordt genomen over nieuwe maatregelen, aldus De Jonge.

‘Als het nodig is om de verspreiding van het virus te remmen of te vertragen… dan zullen we die beslissingen nemen’, zei hij. ‘Wat we wel weten is dat mensen die een of twee prikjes hebben gehad niet voldoende beschermd zijn tegen de nieuwe variant.

Een kwart van de gevallen van coronavirus in Amsterdam staat nu bekend als Omicron.

De minister gaf toe dat het extreem druk bij de regionale gezondheidsraden maar de vaccinatiecapaciteit wordt snel opgeschaald. ‘Als je niet kunt’ [make an appointment], er zullen morgen nieuwe slots zijn en de volgende dag weer,’ zei hij.

Het kabinet hoopt dat iedereen medio januari een boostervaccinatie heeft gehad.

Ondertussen zei premier Mark Rutte eerder dat hij niet optimistisch is dat vrij verkeer binnen de EU tijdens de vakantieperiode een optie blijft. Italië, Portugal en Griekenland eisen nu dat reizigers een negatieve coronavirus-test en een coronaviruspas hebben om te reizen.

Reizigers naar het VK ook een negatieve test nodigt zowel om het land binnen te komen als om terug te keren naar Nederland.

ziekenhuisopnames

Het aantal mensen dat met het coronavirus in het ziekenhuis ligt, blijft dalen. Er zijn nu 2.472 ziekenhuispatiënten, van wie 638 op een IC-afdeling. Ook worden zestien patiënten behandeld op een IC-afdeling in Duitsland.

In de 24 uur tot en met vrijdagochtend zijn in totaal 15.433 nieuwe positieve testen gemeld bij het RIVM. Het is echter onduidelijk hoe nauwkeurig dit cijfer is, aangezien niet iedereen die positief is met een zelftest een vervolgtest krijgt om zeker te zijn.

 

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment