Oekraïense president Zelenskyy spreekt Nederlandse parlement toe via videolink

Oekraïense president Zelenskyy spreekt Nederlandse parlement toe via videolink

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy spreekt donderdag via een videolink de Tweede Kamer toe.

Zelensky heeft een virtuele tour gemaakt langs buitenlandse parlementen, waaronder die van Japan, Australië, Canada en Noorwegen als onderdeel van zijn inspanningen om de steun voor Oekraïne na de Russische invasie te vergroten.

De toespraak begint om 10.15 uur en wordt gevolgd door een parlementair debat.

Alle politieke partijen zullen het debat bijwonen, behalve het extreemrechtse Forum voor Democratie, dat de toespraak boycot omdat het ongepast is.

Die beslissing van FvD-leider Thierry Baudet heeft ertoe geleid dat twee van de drie overgebleven senatoren van de partij, Theo Hiddema en Paul Frentrop, de extreemrechtse groepering hebben verlaten. Ze noemden het besluit van het parlementslid ‘een verrassing en teleurstelling’.

Hun beslissing om te stoppen laat de partij achter met slechts één senator. Elf van de 12 gekozen senatoren bij de provinciale verkiezingen van 2019 hebben FvD sindsdien verlaten na een reeks splitsingen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment