‘Ocean Cleanup-methode werkt’: werken aan aanpak plasticsoep kan beginnen

‘Ocean Cleanup-methode werkt’: werken aan aanpak plasticsoep kan beginnen

Recente proeven die zijn uitgevoerd om de technologie te testen die door Ocean Cleanup wordt gebruikt om de oceanen van plastic te ontdoen, zijn succesvol geweest, aldus de organisatoren van het project.

Het systeem, ontwikkeld door de Nederlandse eco-ondernemer Boyan Slat, bestaat uit twee gigantische armen die het oceaanoppervlak vegen en het plastic afval opvangen dat vervolgens kan worden verwijderd.

Ongeveer 28. 659 kilo afval werd tijdens de negen proeven met succes verwijderd door de plastic catcher, wat getuigt van de levensvatbaarheid van de methode, zei Slat.

‘Dit is natuurlijk het topje van de ijsberg, maar dit waren in zekere zin de belangrijkste kilo’s plastic die we hebben verwijderd omdat ze het bewijs zijn dat de technologie werkt.’

Toiletbrillen, tandenborstels, wasmanden, schoenen, kratten, sleeën en afgedankte vistuigen waren slechts enkele van de items die door het systeem werden verzameld, wat volgens de organisatoren bewijst dat dit niet alleen een probleem is voor de oceaan, maar een probleem veroorzaakt door de mensheid.

Slat bedankte zijn team voor ‘gefocust blijven’ toen het project toesloeg verschillende haken en ogen tijdens zijn ontwikkeling, maar dat het echte werk van het opruimen van de enorme plastic soep die het mariene milieu van de Stille Oceaan bedreigt, nu kan beginnen.

Ongeveer 1.800 miljard stukjes plastic en andere afvalproducten vormen de Great Pacific Garbage Patch, die een gebied beslaat dat drie keer zo groot is als Frankrijk. Er zijn nog vier vergelijkbare concentraties afval in andere oceanen met een gezamenlijk gewicht van nog eens 80 miljoen kilo.

Inspanningen om te voorkomen dat plastic via rivieren in de oceaan terechtkomt, gaan door met nieuwe Interceptor projecten gepland om dit jaar en volgend jaar te beginnen, zei de organisatie. Slat werkt ook aan een nieuw prototype van de plastic catcher met nog langere armen. .

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment