Nu het aantal besmettingen toeneemt, kleurt Nederland rood op nieuwe EU-coronaviruskaart

Nu het aantal besmettingen toeneemt, kleurt Nederland rood op nieuwe EU-coronaviruskaart

Zoals verwacht is Nederland rood gekleurd op de door het European Centre for Disease Prevention and Control gepubliceerde coronavirusinfectiekaart.

Terwijl Nederland als geheel rood is, is Groningen donkerrood geworden – het hoogst mogelijke risiconiveau in de ECDC-inventarisatie.

Drie weken geleden ging Nederland van rood naar oranje en groen op de kaart, maar sindsdien is het besmettingspercentage met 500% gestegen, wat aanleiding gaf tot de nieuwe beoordeling. In de 24 uur tot en met woensdagochtend zijn er ruim 10.000 nieuwe gevallen gemeld bij het RIVM.

Het ECDC herziet elke donderdag zijn risicoclassificaties.

Ook Portugal, Spanje, Luxemburg en Cyprus zijn rood, evenals delen van Griekenland en Denemarken. Ierland, Kroatië, de rest van Griekenland en Denemarken, Zweden en Finland zijn geel.

Extra regelgeving

Op dit moment kunnen mensen nog reizen op hun EU CoronaCheck-app, die aangeeft of ze volledig zijn ingeënt, zeer recent een negatieve test hebben gehad of recentelijk hersteld zijn van het coronavirus.

Hoewel het aan de lidstaten zelf is of ze bezoekers uit Nederland extra beperkingen willen opleggen, staat het ze nu vrij om een ​​quarantaine-eis of zelfs een inreisverbod in te voeren.

Tot nu toe hebben nog geen landen gezegd dat ze van plan zijn nieuwe regels op te leggen voor Nederlandse vakantiegangers, maar reizigers wordt aangeraden om voor de zekerheid hun bestemming te controleren. Groot-Brittannië vereist bijvoorbeeld dat mensen uit het VK in quarantaine gaan.

Buitenlands ministerie

Tegelijkertijd raadt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken het reizen naar bijvoorbeeld Spanje af voor alles behalve essentiële reizen.

‘De vooruitzichten zijn binnen een week totaal veranderd’, zegt Frank Oostdam, directeur van reisbranchevereniging ANVR. ‘Tienduizenden mensen verliezen hun vakantie.’

Reisorganisaties als Tui en Sunweb schrappen al hun vluchten naar de Spaanse eilanden, Portugal en Cyprus vanwege het vernieuwde reisadvies.

Documenten

De ANWB Automobielorganisatie houdt de situatie in de gaten op a land voor land basis. De lijsten bevatten ook een samenvatting van de maatregelen die in elk land gelden – alleen in het Nederlands.

‘Momenteel zijn er geen structurele grenscontroles, maar als de situatie verslechtert, kunnen ze worden ingeschakeld’, waarschuwt de ANWB. ‘Reizigers moeten ervoor zorgen dat ze alle benodigde documenten bij de hand hebben, ook als ze volledig zijn ingeënt.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment