Noord-Brabant wil nucleair gaan om de klimaatdoelen te halen

Kerncentrale Borssele in Zeeland. Foto: Depositphotos.com

De provincie Noord-Brabant wil onderzoek doen naar het gebruik van meer kernenergie omdat het veel minder ruimte in beslag neemt dan wind- en zonne-energie, maar de uitstoot van schadelijke stoffen vermindert, melden Nederlandse media.

In een online persconferentie, hoofd van de energieraad van de regionale raad Eric de Bie, zei dat hij een coalitie van overheid, bedrijven en onderzoekers wilde vormen om tussen 2030 en 2050 nieuwe kerncentrales te bouwen. De Bie is lid van de pro-nucleaire extreemrechtse partij Forum voor Democratie.

Een rapport van de TNO en NRG-onderzoeksinstituten, in opdracht van de regio, zeiden dat het ongeveer 11 jaar zou duren om een ​​fabriek in Nederland te bouwen, meldt ONS​ Het zou blijkbaar duurder zijn dan investeren in wind- of zonne-energie, maar zou 100 tot 1000 keer minder ruimte innemen.

Nucleair energie is een controversieel onderwerp geweest in het land, dat worstelt voldoen aan het klimaat doelen. Vorig jaar namen Kamerleden een motie aan van de VVD van Mark Rutte en het Christen-democratisch beroep waarin de regering werd opgeroepen om ‘serieus’ te kijken naar de businesscase voor de bouw van nieuwe kerncentrales.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment