Nog twee Nederlandse sites toegevoegd aan Unesco cultureel erfgoedlijst

Nog twee Nederlandse sites toegevoegd aan Unesco cultureel erfgoedlijst

Onderdeel van Veenhuizen, met het voormalige werkhuis. Foto: Sjaak Kempe via Flickr

De Nederduitse Limes en de ‘Kolonies van Weldadigheid’ in Groningen en Drenthe worden toegevoegd aan de Unesco-werelderfgoedlijst, hebben functionarissen van de wereldorganisatie besloten.

Door het besluit staan ​​er nu 12 Nederlandse culturele locaties en één natuurgebied op de officiële lijst.

De Limes (paden) zijn een van de grenzen van het Romeinse Rijk in Europa en ‘bieden een mooi voorbeeld van de ontwikkeling van een stedelijke infrastructuur in een regio zonder centrale plaatsen, ter illustratie van de verspreiding van Romeinse administratieve en architecturale tradities’, zei Unesco.

De koloniën werden in de 19e eeuw ontwikkeld als sociale projecten voor arme gezinnen, wezen, ‘gevallen vrouwen’, gepensioneerde militairen, bedelaars en landlopers. Ze zijn volgens Unesco ‘een van de meest opmerkelijke sociale experimenten, gebaseerd op 19e-eeuws, westers, utopisch denken over de sociale orde’.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment