Nog twee leden van Right-to-Die-organisatie gearresteerd

Nog twee leden van Right-to-Die-organisatie gearresteerd

Nog twee leden van een organisatie die opkomt voor het recht om te sterven zijn gearresteerd in het kader van een politieonderzoek naar illegale hulp bij zelfdoding.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft gemeld de aanhouding van een 72-jarige vrouw uit Amerfoort en een 78-jarige man uit Den Bosch in verband met een zaak tegen een 28-jarige man die wordt beschuldigd van hulp bij zelfdoding, het overtreden van de geneesmiddelenwet en witwassen.

Beide mensen die deze week zijn gearresteerd, waren lid van de Coöperatieve laatste wil, die campagne voert voor ‘keuze’ rond levensbeëindiging en beweert zo’n 40.000 supporters te hebben. Vorige maand was de voorzitter van de organisatie, Jos van Wijk, gearresteerd en een dag vastgehouden op verdenking van betrokkenheid bij een criminele organisatie die tot doel heeft hulp te bieden bij zelfmoorden.

Bij de arrestaties deze week wordt de 72-jarige vrouw verdacht van het handelen in een medicijn dat braken vermindert en dat alleen legaal mag worden geleverd door artsen en apotheken, evenals strafrechtelijke stappen bij hulp bij zelfdoding.

Ze wordt ervan verdacht samen te werken met de 28-jarige Alex S, die werd vastgehouden in Augustust voor het naar verluidt verkopen van zelfmoordpoeder aan tientallen mensen, waaronder minstens zes die later stierven.

De 78-jarige man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het omgaan met verboden middelen, maar volgens de officier van justitie is ‘nader onderzoek nodig’.

‘€ 20 plus verzendkosten’

Na de aanhouding van Alex S beweerde het OM tussen november 2018 en juni een dodelijk poeder te hebben verkocht en honderden ‘klanten’ te hebben gehad.

Hij kwam in mei onder de aandacht van de politie na de dood van een vrouw in Best, maar zijn vermeende activiteiten werden in 2018 voor het eerst gedetailleerd door de lokale omroep Brabant. RTL Nieuws heeft gemeld dat de man het poeder via de online marktwebsite Marktplaats verkocht voor slechts € 20 plus verzendkosten.

Hoewel euthanasie in Nederland legaal is, kan het onder zes strikte voorwaarden alleen door een arts worden uitgevoerd. In alle andere gevallen is hulp bij zelfdoding illegaal.

Alex S moet volgende week woensdag voor de rechtbank verschijnen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment